Kriminalvården logotyp

2018-04-25

Traineeprogrammet


IT-avdelningen står nu inför att leda myndigheten mot en mer digital kriminalvård. Det innebär många och stora utmaningar i en verksamhet som bidrar till hög samhällsnytta. Kriminalvårdens IT-avdelning har cirka 200 medarbetare och ansvarar för myndighetens digitala utveckling och IT. Vi söker nu traineer till hösten 2018.

Beskrivning av programmet

Vi erbjuder en fantastisk möjlighet att utveckla en bred kunskap om Kriminalvården i allmänhet och IT-avdelningen i synnerhet. Du kommer att få möjligheten att arbeta i olika organisatoriska delar inom IT-avdelningen, bygga professionella nätverk och skapa en bra grund för din fortsatta utveckling inom myndigheten. Tillsammans med medarbetare inom både IT och verksamhet kommer du att få arbeta innovativt, där du får möjlighet att lösa Kriminalvårdens uppdrag på helt nya sätt och på så sätt skapa nya värden för klienter, anhöriga, personal och andra myndigheter.

Programmet inleds med en introduktion och därefter varvas teori, praktik och projekt under programperioden. Du kommer att delta under verksamhetsbesök på anstalt, häkte och frivård. Som trainee har du en handledare som stöd under hela traineeperioden och ni kommer att ha regelbundna träffar för avstämning. 

 • Fyra med inriktning applikationsutveckling
  Vi söker Dig med intresse för agil systemutveckling men som vill utvecklas mot att kunna ta en ledande roll som t.ex. scrummaster. Inriktningen för de fyra tjänsterna är C#/Angular, Integration och UX.

 • Två med inriktning management/verksamhetsutveckling
  Vi söker Dig med intresse för agil uppdragledning samt utveckling av processer och arbetssätt inom IT. Du kommer få prova att leda olika uppdrag inom IT-avdelningen men även bidra i utvecklingen av våra arbetssätt och processer.

Vem är du?

 • Du har ett brinnande intresse för innovation och digitalisering.
 • Du drivs av att få möjlighet att bidra till hög samhällsnytta.
 • Du är förändringsbenägen och trivs i en verksamhet under ständig utveckling.
 • Du är resultatorienterad och har lätt för att samarbeta med andra.
 • Du tar examen senast hösten 2018 och din examen ska inte vara äldre än tre år.
 • Du har svenskt medborgarskap och har goda kunskaper i svenska.

Söker du flera av traineerollerna ber vi dig att rangordna dem i ditt personliga brev, dvs. vilken traineeroll du är mest intresserad av först.

Vad mer behöver jag veta?

Traineeprogrammet är certifierat enligt TraineeGuiden. Från första dagen erbjuds du en tillsvidareanställning, heltid med marknadsmässiga villkor, som inleds med sex månaders provanställning. Urval till traineeprogrammet kommer att ske under juni. Programmet startar i september 2018 och löper under nio månaders tid. Genom vårt traineeprogram erbjuds du möjlighet till personlig och yrkesmässig utveckling! Efter traineeprogrammet fortsätter din anställning och då kommer din kompetens samt egna önskemål att matchas mot aktuellt behov inom organisationen.

Tveka inte att ansöka idag om du är intresserad av att vara med att utveckla framtidens digitala kriminalvård!

 

Kontaktperson: Olle Zetterqvist

 

 TILL TOPPEN