Kriminalvården logotyp

2018-11-01

"Började gråta"


bild

Janinah Isaksson från Boden har pluggat digital tjänsteutveckling vid Luleå tekniska universitet.

– När jag fick veta i juni att jag hade blivit antagen släppte verkligen all stress och nervositet och jag började gråta. Jag har varit sjukt taggad hela sommaren på att få komma hit och jobba, säger Janinah.

– Det känns jättekul att vara här och att vi är Kriminalvårdens första traineer. Imorgon ska vi få åka till en anstalt och se hur det ser ut där. Det känns superspännande, säger hon.


2018-11-01

”Över förväntan”


bild

Patrik Högberg från Umeå brinner för programmering. Han har pluggat informatik med inriktning systemutveckling.

– Jag hoppas på att få jobba med något av systemen som används på plats i kärnverksamheten. Jag vill programmera, det är det jag tycker är roligast. Det har hänt att jag har satt mig vid datorn klockan sex en morgon och sen plötsligt så var klockan sex morgonen efter utan att jag förstod hur det hade gått till. Jag kan fastna och glömma tiden totalt, säger han.

– Jag tycker att det har varit över förväntan på alla sätt hittills. Man har haft en uppfattning om hur det är att jobba på en myndighet. Sen kommer man in här och folk skämtar och är trevliga och det har bara känts jättebra, säger Patrik.


2018-11-01

”Det känns utmanande”


bild

Joakim Lidstedt från Norrköping har gått civilingenjör datateknik med inriktning säkra system på Linköpings universitet.

– Jag vill jobba med något säkerhetsrelaterat system, det känns utmanande. När man ska bygga ett säkert system så måste man hela tiden bygga om det så att det blir säkrare och säkrare, för det finns alltid de som försöker ta sig igenom. Man kan aldrig känna att man är klar och att det kommer funka för alltid, utan man kan alltid göra det bättre, säger Joakim.


TILL TOPPEN