Kriminalvården logotyp

Teknisk arkitekt inom nätverk

IT avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet, vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten samt transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen med uppdraget att driva utvecklingen av myndighetens IT-struktur. Avdelningen ansvarar för att långsiktigt säkerställa en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT som uppfyller verksamheternas behov. Våra drygt 200 medarbetare sitter i moderna lokaler och skapar tillsammans de förutsättningar som en modern myndighet kräver.

Gruppen Nät och server har som primär uppgift att utveckla, vidmakthålla och utföra djupare felsökning på de tjänster som ingår i området. Gruppen arbetar med mjukvara och hårdvara inom områdena Server, Citrix och nätverk.

Arbetsbeskrivning

I rollen som teknisk arkitekt inom området nätverk, så ingår du i en grupp med 15 stycken IT-tekniker. Din primära arbetsuppgift är att bidra med domänspecifik kunskap i arkitekturfrågor, teknisk design och vara drivande när vi har större problem och incidenter inom området nätverk.

Som teknisk arkitekt inom nätverk har man som uppgift att ta fram och underhålla teknisk design för nya behov och befintliga lösningar, att de ligger i linje med IT-avdelningens målarkitektur och arkitekturplaner. Du skapar och reviderar relaterad dokumentation t.ex. designdokumentation, SAD och drifthandledningar. Du deltar i projekt och uppdrag för att driva framtagandet av nya tekniska lösningar.

Vi söker dig som har senior erfarenhet och kompetens inom området nätverk, som vill ta steget vidare som teknisk arkitekt. Denna tjänst är en delad tjänst, där du till större del arbetar som Infrastrukturarkitekt och till viss del som IT-tekniker inom området nätverk.

Vår målsättning är att Kriminalvårdens 12 000 anställda ska ha moderna, användarvänliga, stabila och säkra lösningar som motsvarar verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra, men som själv strukturerat ditt arbetssätt för att driva processer vidare. Du arbetar bra med komplexa frågor och problem, samt ät en kunskapsresurs för andra. I ditt arbete kan du ta initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen.
• Senior IT-tekniker med mångårig erfarenhet av större nätverkslösningar och brandväggar.
• Erfarenhet av att leda egna uppdrag.
• Erfarenheter av att jobba med ITIL.
• Goda kunskaper inom Cisco switchar, Cisco Nexus, HP switchar och brandväggar.
• Förmåga att uttrycka sig väl på svenska och engelska i så väl tal som skrift.

Meriterande
• Erfarenhet av att leda andra i uppdrag.
• Domänspecifik kunskap i arkitekturfrågor och teknisk design.
• Flerårig erfarenhet av Checkpoint och Cisco Ise.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-28
Referensnummer: A932772
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Pär-Otto Löfgren
Gruppchef
011- 496 35 05

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Linda Edman
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Jobb som kan intressera dig

Teknisk arkitekt inom Citrix

Heltid, IT avdelningen

Ansök senast: 2020-02-28

Läs mer om tjänsten

Teknisk arkitekt inom server

Heltid, IT avdelningen

Ansök senast: 2020-02-28

Läs mer om tjänsten
TILL TOPPEN