Kriminalvården logotyp

Systemutvecklare

Sektionen för applikationsutveckling Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen med uppdraget att driva utvecklingen av myndighetens IT med stor satsning och fokus på myndighetens resa mot en mer digital kriminalvård. Tillsammans jobbar vi för att skapa de förutsättningar som en modern myndighet kräver av en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT.

Arbetsbeskrivning

Kriminalvårdens IT-avdelning är i ett expansivt skede och inom gruppen för KVR-Verksamhetsnära vill vi utöka teamen med en driven medarbetare. Som systemutvecklare inom Kriminalvården och Gruppen för KVR-Möjliggörare kommer du arbeta i en objektorienterad miljö innehållande desktop- och webutveckling med utveckling av vårt kärnsystem KVR, Kriminalvårdsregistret. KVR stödjer arbetsprocessen på anstalt, häkte och frivård gällande klientens resa från gripandet till frigivning. Vår
utveckling sker agilt där arbetet utförs i team. Vi arbetar nära vår verksamhet och dess kravställare, både i projekt och förvaltning. Idag består teknikstacken av en server-klient-lösning där klienten huvudsakligen byggs med WinForms och WPF och server-sidan med WCF och traditionella SOAP-baserade ASMX-tjänster med SQL Server i botten. Vi är mitt uppe i ett spännande och utmanande moderniseringsarbete där vi rör oss mot .NET Core med allt vad det innebär; RESTbaserade API:er och webbaserade front-end applikationer i en mikrotjänstarkitektur. Gruppen jobbar med teknik och verksamhetsutveckling inom ramen för förvaltning och projekt. Gruppen består i dagsläget av tre team med olika ansvarsområden relaterat till Kriminalvårdens kärnverksamhet, och innehar kompetenser såsom Scrummaster, systemarkitekt, systemutvecklare, testare, UX-designer och lösningsarkitekt.
Det finns stora möjligheter att påverka riktningen för sin utveckling beroende på vad man brinner för. Exempelvis om man vill jobba i en roll som systemarkitekt eller frontendutvecklare. Stor vikt kommer läggas på att du är en person som passar i vår grupp. Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och arbetar fokuserat för att driva dem i mål. Du arbetar bra med andra genom att vara lyhörd och öppen för andras tankar och idéer. Du arbetar mot mål och resultat och det styr dina prioriteringar, din planering och ditt agerande. Vidare ser vi att du har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar och ser möjligheter i förändringar.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen inom relevant ämnesområde, såsom systemvetare, dataingenjör, högskoleingenjör, civilingenjör eller liknande alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Arbetslivserfarenhet av att arbeta med systemutveckling i projekt, uppdrag eller inom förvaltning
• Erfarenhet av agila arbetssätt
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska
• .Net och C#

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av Microsofts utvecklingsverktyg (t ex VS, TFS)
• Erfarenhet av att arbeta enligt Scrum
• Kunskap inom systemarkitektur
• Erfarenhet av DevOps

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-20
Referensnummer: C71805
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Nathalie Johansson
Gruppchef KVR Verksamhetsnära
011-4741459

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Nilla Mölk
ST/OFR
077-228 08 00 vxl

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Jobb som kan intressera dig

Scrum Master

Heltid, Sektionen för applikationsutveckling

Ansök senast: 2022-01-20

Läs mer om tjänsten

Systemutvecklare Integration

Heltid, Sektionen för applikationsutveckling

Ansök senast: 2022-01-20

Läs mer om tjänsten
TILL TOPPEN