Kriminalvården logotyp

Systemutvecklare till Gruppen för KVR-utveckling

IT avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet, vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten samt transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen med uppdraget att driva utvecklingen av myndighetens IT-struktur. Avdelningen ansvarar för att långsiktigt säkerställa en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT som uppfyller verksamheternas behov. Våra drygt 200 medarbetare sitter i moderna lokaler och skapar tillsammans de förutsättningar som en modern myndighet kräver.

Gruppen för KVR-utveckling har ansvar för driva utveckling av och förvalta myndighetens kärnsystem, KVR, som stödjer klientrelaterade processer och behov inom kärnverksamheten.
KVR är Kriminalvårdens egenutvecklade affärssystem som vi är oerhört stolta över. Det används av ca 10 000 anställda inom både Kriminalvården och Polisen.

Arbetsbeskrivning

Kriminalvårdens IT-avdelning är i ett expansivt skede och inom gruppen för KVR-utveckling vill vi utöka teamen med fler drivna medarbetare.

Som systemutvecklare inom Kriminalvården och gruppen för KVR-utveckling kommer du arbeta i en objektorienterad miljö innehållande desktop- och webutveckling med utveckling av vårt kärnsystem KVR, Kriminalvårdsregistret. KVR stödjer arbetsprocessen på anstalt, häkte och frivård gällande klientens resa från gripandet till frigivning. Vår utveckling sker agilt där arbetet utförs i team. Vi arbetar nära vår verksamhet och dess kravställare, både i projekt och förvaltning.

Idag består teknikstacken av en server-klient-lösning där klienten huvudsakligen byggs med WinForms och WPF och server-sidan med WCF och traditionella SOAP-baserade ASMX-tjänster med SQL Server i botten. Vi är mitt uppe i ett spännande och utmanande moderniseringsarbete där vi rör oss mot .NET Core med allt vad det innebär; REST-baserade API:er och webbaserade front-end applikationer i en mikrotjänstarkitektur.

Vi är i dagsläget fyra team som arbetar med KVR inom olika fokusområden, alla team jobbar med både förvaltning och projekt. Teamen består av Scrummaster, systemarkitekt samt systemutvecklare. Vi har testare, UX och lösningsarkitekt i gruppen som arbetar med teamen beroende på behov.

Det finns stora möjligheter att påverka riktningen för sin utveckling beroende på vad man brinner för. Exempelvis om man vill jobba i en roll som systemarkitekt, scrummaster eller testare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra och som har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. I arbetet strukturerar du själv ditt arbetssätt och kan ta initiativ och sätta igång aktiviteter för att föra arbetet framåt. Som person arbetar du mot mål och fokuserar på resultat.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Akademisk examen inom relevant ämnesområde, såsom systemvetare, högskoleingenjör, civilingenjör eller liknande, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer är relevant.
• Relevant och flerårig arbetslivserfarenhet inom utveckling eller en relevant examen som är avklarad senast 1 år sedan.
• Erfarenhet av agilt arbetssätt.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.
• Kunskap om .Net och C#.

Meriterande
• Erfarenhet av Microsofts utvecklingsverktyg (t ex VS, TFS).
• Erfarenhet av DevOps.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-27
Referensnummer: A932365
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Marlene Öhlund
Gruppchef
0727344160

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Linda Edman
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Jobb som kan intressera dig

Applikationsansvarig ekonomi

Heltid, IT avdelningen

Ansök senast: 2020-02-25

Läs mer om tjänsten

Applikationsansvarig inom ALM

Heltid, IT avdelningen

Ansök senast: 2020-02-28

Läs mer om tjänsten

Senior applikationsansvarig inom ALM

Heltid, IT avdelningen

Ansök senast: 2020-02-28

Läs mer om tjänsten
TILL TOPPEN