Kriminalvården logotyp

Systemutvecklare DBA/ALM

IT avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Arbetsbeskrivning

Som systemutvecklare inom Kriminalvården arbetar du i agila team där fokus är att leverera nytta till våra kärn- och stödverksamheter. Vi jobbar med utveckling i microsoftmiljö och huvuduppdraget är att digitalisera Kriminalvården. Viktigt är att du är en person som trivs med utmaningar, är social och vill vara del av Kriminalvårdens digitalisering.

Vi söker dig som brinner för administrera databaser informationsmässigt och infrastrukturmässigt. Du kommer ingå i en funktion som ansvarar för att alla våra databaser, hur de fungerar och hur de bör fungera. Ni har som uppgift att stödja utvecklingsteam, förvaltningar och infrastrukturen inom området. I tjänsten ingår också att stödja funktionen ALM utveckling. Här ingår livscykelhantering av de olika verktyg som vi använder oss av och de är till största delen microsoftverktyg. Funktionen ansvarar också för att stödja utvecklarnas behov mot infrastruktur samt nya verktyg som kan behövas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är initiativtagande, har lätt för att samarbeta med andra och har förmåga att själv strukturera ditt angreppssätt och driva dina processer vidare. I arbetet styrs du av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du är flexibel, ser möjligheter i förändringar och kan snabbt anpassa dig till ändrade omständigheter.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Relevant akademisk examen, företrädelsevis som systemveterare, högskoleingenjör, civilingenjör eller liknande, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Flerårig aktuell arbetslivserfarenhet inom DBA/utveckling.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.
• God kunskap om MS SQL.
• God kunskap inom MS SQL Server.
• Kunskap om C#.
• Kunskap inom microsofts utvecklingsverktyg (t ex VS, TFS).
• God kunskap om agilt arbete.

Meriterande
• Kunskap inom ITIL och PM3.
• Certifieringar inom SQL eller C#.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2019-09-25
Referensnummer: A897336
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Kan även förekomma arbetstid utanför dagtid då installationer och uppgradering måste genomföras.

Kontakt

Kontaktperson

Niklas Aapola
Gruppchef
0728-626891
Niklas.Aapola@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Linda Edman
Saco
077-2280800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass 2 och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Jobb som kan intressera dig

Applikationsansvarig ALM och IAM/IGA

Heltid, IT avdelningen

Ansök senast: 2019-09-25

Läs mer om tjänsten
TILL TOPPEN