Kriminalvården logotyp

Systemutvecklare DBA/ALM

IT avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Arbetsbeskrivning

Som en systemutvecklare inom Kriminalvården arbetar du i agila team där fokus är att leverera nytta till våra kärn- och stödverksamheter. Vi jobbar med utveckling i microsoftmiljö och huvuduppdraget är att digitalisera Kriminalvården. Ditt uppdrag blir att jobba som en del av vår DBA funktion samt stödja arbetet inom ALM utveckling.

Du kommer ingå i funktionen som ansvarar för våra databaser både utifrån ett infrastruktur och applikations perspektiv. Ni har som uppgift att stödja utvecklingsteam, förvaltningar och infrastrukturen inom området databaser i rollen som DBA. Ingår också som en del i tjänsten att stödja funktionen ALM utveckling. Funktionen hanterar de verktyg som används inom utvecklingen samt stödja utvecklingsteamens behov inom området.

Kvalifikationer

Vi söker dig som trivs med utmaningar, är social och vill vara del av Kriminalvårdens digitalisering. Du är initiativtagande, har lätt för att samarbeta med andra och har förmåga att själv strukturera ditt angreppssätt och driva dina processer vidare. I arbetet styrs du av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du är flexibel, ser möjligheter i förändringar och kan snabbt anpassa dig till ändrade omständigheter.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Relevant akademisk examen, företrädelsevis som systemveterare, högskoleingenjör, civilingenjör eller liknande, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Flerårig aktuell arbetslivserfarenhet inom området.
• God kunskap om MS SQL.
• Goda kunskaper inom MS SQL Server.
• Kunskap om C#.
• Kunskap inom microsofts utvecklingsverktyg (t ex VS, TFS).
• God kunskap om agilt arbete.
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande
• Kunskap inom ITIL och PM3.
• Certifieringar inom SQL eller C#.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort: Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-18
Referensnummer: A887559
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Kan förekomma arbetstid utanför dagtid då installationer och uppgradering måste genomföras.

Kontakt

Kontaktperson

Niklas Aapola
Gruppchef
0728-626891
Niklas.Aapola@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Mikaela Damsten
Saco-S
077-22 80 800

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kunskapstester kan komma att bli aktuellt i samband med intervju.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

TILL TOPPEN