Kriminalvården logotyp

Systemspecialist för ekonomisystem på Kriminalvårdens Servicecenter

Kriminalvårdens servicecenter Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet, vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten samt transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvårdens servicecenter (KSC) stödjer myndigheten inom personal- och ekonomiadministrativa tjänster, supportfunktion samt myndighetens växelfunktion. Målet med KSC är att minska administration för chefer och klientnära personal genom en blandning av centralisering och utökat stöd.

Tjänsten är placerad på Kriminalvårdens servicecenter (KSC) vid sektionen för Utveckling och effektivisering.

Arbetsbeskrivning

Kriminalvården arbetar enligt förvaltningsmodellen Pm3 och du kommer ingå i ett mindre team med systemspecialister som tillsammans bidrar till att förverkliga uppsatta mål i förvaltningsplanen samt aktivt delta i arbetet med framtida utvecklingsplaner och omsätta verksamhetens önskemål till funktionella lösningar i systemen. I rollen som systemspecialist kommer du främst arbeta med utveckling, effektivering och förvaltning utav Kriminalvårdens ekonomisystem, UBW.

I rollen ingår även övervakning av integrationer, kravställning mot våra systemleverantörer, dokumentation av systemprocesser, samt visst registerunderhåll och 3:e linjens support till verksamheten.

Du ansvarar över dina/teamets åtagna deadlines och planerar själv din tid för att uppnå de satta målen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och leverera lösningar. Du har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. I arbetet är du en person som kan ta initiativ, sätta igång aktiviteter och uppnå resultat. Du arbetar bra med komplexa frågor och problem.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Akademisk examen inom ekonomi, systemvetenskap eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer som relevant.
• Erfarenhet av ekonomisystem.
• Erfarenhet av systemförvaltning.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande
• Erfarenhet av agilt arbetssätt.
• Aktivt arbetat med att utveckla ekonomiprocesser och vidareutveckla nya systemlösningar.
• Erfarenhet av att leda projekt och/eller komplexa/större aktiviteter.
• Erfarenhet av konfigurering och anpassning av system.
• Erfarenhet av arbete med SQL.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-27
Referensnummer: A932356
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Emil Harryson
Gruppchef
076-516 61 56

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Linda Edman
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

TILL TOPPEN