Kriminalvården logotyp

Systemspecialist för ekonomisystem på Kriminalvården Servicecenter

Kriminalvårdens servicecenter Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Tjänsten är placerad på Kriminalvårdens servicecenter (KSC) vid sektionen för Utveckling och effektivisering. KSC stödjer myndigheten inom personal- och ekonomiadministrativa tjänster, supportfunktion samt myndighetens växelfunktion. Målet med KSC är att minska administration för chefer och klientnära personal genom en blandning av centralisering och utökat stöd.

Arbetsbeskrivning

Kriminalvården arbetar enligt förvaltningsmodellen Pm3. Som systemspecialist kommer du att ingå i ett mindre team som tillsammans bidrar till att förverkliga uppsatta mål i förvaltningsplanen samt aktivt delta i arbetet med framtida utvecklingsplaner och omsätta verksamhetens önskemål till funktionella lösningar i systemen. I rollen som systemspecialist kommer du främst arbeta med utveckling, effektivering och förvaltning utav Kriminalvårdens ekonomisystem, UBW samt e-handelsystem Visma Proceedo.

I rollen ingår även övervakning av integrationer, kravställning mot våra systemleverantörer, dokumentation av systemprocesser, samt visst registerunderhåll och 3:e linjens support till verksamheten.

Du ansvarar över dina/teamets åtagna deadlines och planerar själv din tid för att uppnå de satta målen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med ett intresse för system, utveckling och processer inom området ekonomi och som teamorienterat vill arbeta med varierande uppgifter tillsammans med kollegor. Du arbetar bra med andra, men kan själv strukturera ditt arbetssätt för att driva processer vidare. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. I ditt arbete har du lätt för att anpassa dig efter förändrade omständigheter och du har både vilja och intresse att hjälpa dina kollegor. Vidare arbetar du bra med komplexa frågor.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Akademisk utbildning inom företrädesvis ekonomi och/eller IT alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer likvärdig.
• Erfarenhet av affärssystem.
• Erfarenhet av systemförvaltning.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande
• Erfarenhet av agila arbetssätt.
• Aktivt arbetat med att utveckla ekonomiprocesser och vidareutveckla nya systemlösningar.
• Erfarenhet av att arbeta med projekt och/eller komplexa/större aktiviteter.
• Erfarenhet av konfigurering och anpassning av system.
• Erfarenhet av arbete med SQL, uppföljning och utdata.
• Erfarenhet av praktiskt ekonomiarbete.
• Erfarenhet av arbete med integrationer.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2020-08-23
Referensnummer: A965169
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Emil Harryson
Gruppchef
076-516 61 56

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Linda Edman
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Jobb som kan intressera dig

Vikarierande systemspecialist för ekonomisystem

Heltid, Kriminalvårdens servicecenter

Ansök senast: 2020-08-23

Läs mer om tjänsten
TILL TOPPEN