Kriminalvården logotyp

Systemspecialist för ekonomisystem på Kriminalvården Servicecenter

Kriminalvårdens servicecenter Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Tjänsten är placerad på Kriminalvårdens servicecenter (KSC) vid sektionen för Utveckling och effektivisering. KSC stödjer myndigheten inom personal- och ekonomiadministrativa tjänster, supportfunktion samt myndighetens växelfunktion. Målet med KSC är att minska administration för chefer och klientnära personal genom en blandning av centralisering och utökat stöd. Kriminalvården använder sig av Agresso och kommer I närtid uppgradera till en ny version.

Arbetsbeskrivning

Kriminalvården arbetar enligt förvaltningsmodellen Pm3 och du kommer ingå i en mindre grupp med verksamhetsspecialister som bidrar till att förverkliga uppsatta mål i förvaltningsplanen samt deltar i arbetet med framtida utvecklingsplaner. I rollen som specialist kommer du arbeta med utveckling, effektiverings och förvaltning utav Kriminalvårdens ekonomisystem.

I rollen ingår även övervakning av integrationer, kravställning mot våra systemleverantörer, dokumentation av systemprocesser, samt en del registerunderhåll och 3:e linjens support till verksamheten.

Du ansvarar över dina/gruppens åtagna deadlines och planerar själv din tid för att uppnå de satta målen.

Kvalifikationer

Krav:
• Akademisk utbildning inom ekonomi eller systemvetenskap eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Erfarenhet av ekonomisystem.
• Erfarenhet av systemförvaltning.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande:
• Erfarenhet av raindance och agresso.
• Erfarenhet av redovisningsarbete.
• Erfarenhet av in/ut-data via SQL.
• Medverkat vid utveckling och vidareutveckling av nya systemlösningar.
• Arbete med övervakning av databaser och integrationer.

Vi söker dig med ett intresse för system och processer inom området ekonomi och som vill arbeta med varierande uppgifter tillsammans med ett team.

Du är positiv och har lätt för att samarbeta med andra, men strukturerar själv ditt angreppsätt och driver processer vidare. I ditt arbete kan du hantera flera projekt samtidigt, kan göra korrekta avvägningar samt har förmågan att planera och arbeta effektivt. Du drivs av att hitta lösningar och är flexibel. Du besitter en analytisk förmåga där du genom att bryta ner problem i sin beståndsdelar kan lösa komplicerade problem. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap utifrån människors olika förutsättningar och kan anpassa sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.


För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde 2020-01-01.
Vikariatets varaktighet t.o.m. 2020-12-31.

Tidsbegränsat till: 2020-12-31

Ansökan

Ansök senast: 2019-11-25
Referensnummer: A912188
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Kontorsarbetstid.

Kontakt

Kontaktperson

Petra Wallblom
Sektionschef
011-496 36 66

Maria Jättne
Gruppchef
072-8626233

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Linda Edman
Saco-s
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass 3 och då utförs en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Jobb som kan intressera dig

Verksamhetsnära systemförvaltare till Kriminalvårdens huvudkontor

Heltid, Avdelningen för ledningsstöd

Ansök senast: 2019-11-19

Läs mer om tjänsten
TILL TOPPEN