Kriminalvården logotyp

Systemförvaltare/Systemspecialist för ekonomisystem

Kriminalvårdens servicecenter Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvårdens servicecenter (KSC) stödjer myndigheten inom personal- och ekonomiadministrativa tjänster, supportfunktion samt myndighetens växelfunktion. Målet med KSC är att minska administration för chefer och klientnära personal genom en blandning av centralisering och utökat stöd.

Denna tjänst som specialist är placerad på sektionen för utveckling och effektivisering vid Kriminalvårdens servicecenter (KSC).

Arbetsbeskrivning

Kriminalvården arbetar enligt förvaltningsmodellen Pm3 och du kommer ingå i en mindre grupp med verksamhetsspecialister som bidrar till att förverkliga uppsatta mål i förvaltningsplanen samt deltar i arbetet med framtida utvecklingsplaner. I rollen som specialist kommer du arbeta med att förvalta och utveckla Kriminalvårdens ekonomisystem Agresso och e-handelssystem Raindance.

Du kommer arbeta som problemlösare inom systemen och vara med att driva effektiviserings- och förbättringsarbete. Du genomför tester och kvalitetssäkrar ny funktionalitet/nya versioner i systemen.

I rollen ingår även övervakning av integrationer, kravställning mot våra systemleverantörer, dokumentation av systemprocesser, samt en del registerunderhåll och 3:e linjens support till verksamheten.

Kvalifikationer

Krav
• Akademisk utbildning inom ekonomi eller systemvetenskap eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Erfarenhet av ekonomisystem
• Erfarenhet av systemförvaltning
• God förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska

Meriterande
• Kunskap och erfarenhet av redovisningsarbete
• Erfarenhet av in/ut-data via SQL
• Medverkat vid införande av nya versioner/nya system
• Erfarenhet av planerande och genomförande av tester
• Arbete med övervakning av databaser och integrationer

Vi söker dig med ett intresse för system och processer inom området ekonomi , som vill arbeta med varierande uppgifter tillsammans med ett team.

Personlig lämplighet är viktigt för oss, vilket bland annat innebär att du har en mycket god samarbetsförmåga, är analytisk, strukturerad och kan hantera att flera projekt är igång samtidigt. Du är driven, pedagogisk och kan arbeta självständigt såväl som i grupp. Du trivs med att hitta lösningar, se helheter och samband och kan lätt sätta dig in i olika arbetssätt och processer.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar och du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde under september 2019 efter överenskommelse

Tidsbegränsat till: 2020-09-30

Ansökan

Ansök senast: 2019-05-23
Referensnummer: A872946
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Kontorsarbetstid

Kontakt

Kontaktperson

Thomas Forsblom
Gruppchef, Systemstöd
011-49 63663 (Ej nåbar under perioden 10-17 maj)

Petra Wallblom
Sektionschef
011-496 36 66

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Mikaela Damsten
Saco-S
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

TILL TOPPEN