Kriminalvården logotyp

Scrum Master

Sektionen för applikationsutveckling Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen med uppdraget att driva utvecklingen av myndighetens IT med stor satsning och fokus på myndighetens resa mot en mer digital kriminalvård. Tillsammans jobbar vi för att skapa de förutsättningar som en modern myndighet kräver av en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT.

Arbetsbeskrivning

Som Scrum Master inom Kriminalvården kommer du arbeta i en objektorienterad miljö innehållande systemutveckling av våra kärn- och stödsystem. Systemen stödjer arbetsprocesser inom bl.a. Kommunikation, HR och Säkerhet. Vår utveckling sker agilt där arbetet utförs i team som har ett tätt samarbete med vår verksamhet och dess kravställare, både i nyutveckling och förvaltning. I arbetet med digitaliseringen av Kriminalvården arbetar vi med ständiga förbättringar i både arbetssätt och utveckling för att på så sätt vara med att bidra till en utökad samhällsnytta och en attraktiv arbetsplats. Vi är i dagsläget fem team som arbetar inom olika fokusområden. Teamen består av Scrum Master, systemarkitekt, kravare, testare samt systemutvecklare. Inom sektionen har vi testare, UX och lösningsarkitekt som jobbar tillsammans med gruppen beroende på behov. Du kommer att vara Scrum Master för ett eller flera team inom gruppen. Tjänsten innebär också samarbete med Scrum Master i andra team inom vår sektion.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra och relaterar till på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter samtidigt som du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vidare ser vi att du arbetar mål och resultatinriktad och styrs av mål och resultat tänk i
prioriteringar, planeringar och i ditt agerande.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen inom relevant ämnesområde, såsom systemvetare, högskoleingenjör, civilingenjör eller liknande alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Flerårig erfarenhet av att arbeta med systemutveckling
• Erfarenhet av att ha arbetat i ett agilt utvecklingsteam enligt Scrum
• Erfarenhet av systemutvecklingsprojekt/förvaltning och därmed stor förståelse för dess alla faser från krav till driftsättning av lösningen
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska
• Goda kunskaper om systemutveckling och agilt arbetssätt
• Förmågan att skapa- och förstå vikten av en positiv gruppdynamik

Det är meriterande om du har:
• Certifiering som Scrum Master
• Erfarenhet av att tidigare arbetat med att leda ett utvecklingsteam som Scrum Master
• Erfarenhet av Azure DevOps

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-20
Referensnummer: C71798
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Anna-Karin Fällman
Gruppchef, Standardsystem och egen utveckling
011-4741476

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Nilla Mölk
ST/OFR
077-228 08 00 vxl

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Jobb som kan intressera dig

Systemutvecklare

Heltid, Sektionen för applikationsutveckling

Ansök senast: 2022-01-20

Läs mer om tjänsten

Systemutvecklare Integration

Heltid, Sektionen för applikationsutveckling

Ansök senast: 2022-01-20

Läs mer om tjänsten
TILL TOPPEN