Kriminalvården logotyp

Säkerhets-/fastighetstekniker till VO Uppsala/häktet Uppsala

Häktet Uppsala Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer om häktet Uppsalas verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/uppsala/#om

Häktet Uppsala ligger i Rättscentrum centralt i Uppsala. Häktet har 50 platser och arresten 16. Vid häktet jobbar bland annat kriminalvårdare, sjuksköterskor, administratörer, servicetekniker, psykolog och lärare. Totalt är vi cirka 60 medarbetare vid häktet Uppsala som dagligen arbetar med Kriminalvårdens viktiga uppdrag och med att bryta den onda cirkeln. Häktet Uppsala leds av en kriminalvårdschef tillsammans med två kriminalvårdsinspektörer.

Arbetsbeskrivning

Söker du ett självständigt arbete i högteknologiska system, där du själv tar initiativ till utveckling av verksamhet och dig själv. Då är jobbet som servicetekniker hos oss något för dig.

Servicetekniker ansvarar för utveckling, drift, underhåll och service av verksamheternas teknologiska säkerhetssystem. Systemen består bland annat av överordnade larmsystem med undersystem såsom samtalsanläggningar, överfallslarm, brandlarm, CCTV, bildlagring, in- och utbrytningslarm, passersystem samt radiokommunikationssystem (RAKEL).

Arbetet innefattar IT-uppgifter såsom lokal behörighetsadministration, registervård, utbyte av hårdvara och support.

Systemen består bland annat av:
- Telefonisystem
- Klienthårdvara
- fysiska och virituella servrar
- larmsystem
- IP-anslutna kamerasystem med bildlagringsservrar

I tjänsten ingår även kontakt med fastighetsägare/hyresvärd gällande fastighetsfrågor i enlighet med gällande gränsdragningslista och utifrån lokal arbetsbeskrivning. Arbetsuppgifterna består bland annat av mottagning, hantering och vidareförmedling av felanmälan i fastighetsfrågor från olika enheter.

Tjänsteresor kan komma att ingå i uppdraget. Du är stationerad vid häktet Uppsala och utgör en resurs för Region Mitt:s säkerhetstekniska utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Din kompetens och ditt engagemang ger de grundläggande förutsättningarna för att vi ska lyckas med vårt uppdrag. Därför är dina personliga egenskaper och förmågor mycket viktiga.

Som servicetekniker hos oss krävs att du är självgående, strukturerad och har en problemlösande analysförmåga. Du har en vilja att utvecklas och lära nytt. Du har ett genuint intresse för säkerhetsteknik och säkerhetsarbete. Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar ditt arbete och driver dina processer framåt. Du behöver kunna planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. I ditt arbete är du relationsskapande där du både skapar och underhåller relationer samt är socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Då tjänsten innebär mycket interna och externa kontakter, förutsätter vi att du som person är serviceinriktad med ett tillmötesgående bemötande samt har ett intresse av och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen, företrädesvis inom teknik, säkerhet eller IT
• Erfarenhet av arbete inom teknik, säkerhet eller IT
• God kunskap i svenska i tal och skrift
• Körkort B för manuellt växlat fordon
• Kunskap i engelska i tal och skrift

Meriterande
• Eftergymnasial utbildning inom teknik, säkerhet eller IT
• Erfarenhet av arbete inom larm/tele och nätverksmiljö
• Erfarenhet av de system/program som används i Kriminalvården såsom bland annat Windows Server 2012 och Windows 7 i företagsmiljöer, HP Nätverksmiljö (ATP), Active Directory, SQL Server och VMware och/eller Hyper V.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2019-10-27
Referensnummer: A890598
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Måndag-fredag

Kontakt

Kontaktperson

Pernilla Vikström
Kriminalvårdschef
077-22 80 800

Ismo Kekäle
Säkerhetsexpert
077-22 80 800

Fackliga företrädare

Ann-Kristin Lindbom
OFR/ST
077-22 80 800

Eva Westerlund
SEKO
077-22 80 800

Lena Wänsberg-Sjöberg
SACO
077-22 80 800

Övrigt

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller direkt på www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller via e-post.

Viss utbildning och möten på annan ort kan förekomma.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar mot en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

De flesta tjänster inom kriminalvården är säkerhetsklassade. Detta innebär att registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direkt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Telefonsupport Offentliga Jobb för arbetssökande: 0771-693 693

TILL TOPPEN