Kriminalvården logotyp

Lösningsarkitekt Infrastruktur

IT avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen med uppdraget att driva utvecklingen av myndighetens IT-struktur. Avdelningen ansvarar för att långsiktigt säkerställa en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT som uppfyller verksamheternas behov. Våra drygt 200 medarbetare sitter i moderna lokaler och skapar tillsammans de förutsättningar som en modern myndighet kräver.

Läs gärna mer om Kriminalvården på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Arbetsbeskrivning

Som lösningsarkitekt inom Kriminalvården kommer du ansvara för att samordna IT-arkitektur inom aktuellt ansvarsområde samt säkerställa att den överensstämmer med Kriminalvårdens IT-strategi. Du ingår i en arkitektgrupp på IT-avdelningen som har ansvar för att ta fram riktlinjer för arkitekturen samt fastställa mönster som ska användas av organisationen.

Typiska arbetsuppgifter består i att arbeta fram, granska och underhålla övergripande IT-arkitekturplan för ditt ansvarsområde. Du skapar återanvändbara tillgångar såsom gemensamma tjänster inom ditt område i samarbete med systemarkitekter, samt hjälper projekt/uppdrag att implementera dessa tillgångar på rätt sätt. I din roll som lösningsarkitekt tar du även fram lösningsförslag för uppdrag och projekt samt genomför i konsekvensanalyser avseende lösningsalternativ.

I vårt arkitektteam kommer du vara en viktig del av laget där vi prestigelöst stödjer varandra via våra olika erfarenheter, kompetenser samt andra individuella styrkor. Tillsammans med kollegorna på IT-avdelningen och övriga verksamheter på Kriminalvården levererar vi det värde samt effekt som behövs för att stödja myndighetens utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill utvecklas i din roll som arkitekt genom arbete i en av landets största myndigheter. Du är nyfiken, lösningsinriktad och triggas av de utmaningar vi står inför med ökade krav på digitala resurser som understödjer en effektiv kriminalvård där det mellan-mänskliga mötet och säkerheten alltid kommer först.

Du har flerårig erfarenhet av IT-arkitekturarbete med lösningsarkitektur inom större organisationer där du har arbetat med planering och realisering av IT-lösningar tillsammans med verksamhet och IT. Vi ser även att du har mycket god övergripande teknisk kompetens inom IT området med specialisering mot:
• Infrastruktur (Nät, Server, Säkerhet, Applikationsplattformar, Klientplattformar, etc)
• Molnteknologier (SaaS, PaaS, IaaS / Publika, Privata, Hybrid)
• Automation av Infrastruktur

Du har mycket god kunskap samt förmåga att beskriva, modellera, visualisera och analysera även komplexa strukturer, skeenden och samband på ett för målgruppen begripligt sätt. Du har en relevant utbildning inom IT.

Meriterande:
• Akademisk utbildning eller examen inom t.ex. systemvetenskap, högskole- eller civilingenjör.
• Certifierad IT-arkitekt.
• Erfarenhet och kunskap av arbete med modelleringsstandarder samt modelleringsverktyg.
• Erfarenhet och kunskap av arbete inom olika IT-områden som ger flera och värdeskapande perspektiv till tjänsten.
• Erfarenhet och kunskap om Agil systemutveckling.
• Erfarnehet och kunskap av arbete inom processorienterat arbetssätt såsom ITIL och förvaltningsmodellen PM3.
• Erfarenhet och kunskap om arbete inom myndighet eller offentlig verksamhet.
• Erfarenhet och kunskap om upphandling enligt LOU.
• Erfarenhet och kunskap om IT-säkerhets området.

Vi förutsätter att du är van att arbeta under stort eget ansvar och att du naturlig utgår från ett strategiskt perspektiv med fokus på verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och ser att du som person är strukturerad och har en problemlösande analysförmåga. Då rollen har en stor kontaktyta både internt på IT-avdelningen och mot andra avdelningar förutsätter det en god kommunikativförmåga och att du har lätt för att skapa kontakt och samarbeta med andra. Du har goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som skrift.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse
Placeringsort Norrköping

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-21
Referensnummer: A891855
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Johan Wärn
Tf chef Leveransstöd
011-496 30 70

Anna Landén
Enhetschef
072-714 06 23

Fackliga företrädare

Mikaela Damsten
Saco-S
077-22 80 800

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Jobb som kan intressera dig

Lösningsarkitekt Applikation

Heltid, IT avdelningen

Ansök senast: 2019-08-21

Läs mer om tjänsten
TILL TOPPEN