Kriminalvården logotyp

Kriminalvården söker Servicetekniker inom IT till VO Stockholm Väst

Stockholm Väst Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Verksamhetsområdet Stockholm Väst är en del av region Stockholm och består av behandlingsanstalten Färingsö med 55 platser för kvinnor i säkerhetsklass 2 och 3 samt den öppna anstalten Svartsjö med 55 platser för män i säkerhetsklass 3. Båda anstalterna ligger ca 35 km väster om Stockholm i Ekerö kommun. Verksamheten leds av en Anstaltschef och fyra Kriminalvårdsinspektörer.

Inom anstalten Svartsjö driver Kriminalvården ett jordbruk på ca 400 ha med ekologisk produktion. Huvudinriktningen är växtodling, nötköttsproduktion, parkskötsel samt snickeri. Produktionen vid anstalten Färingsö består i huvudsak av montering/förpackning, keramik, enklare träarbeten och växthus samt skötsel av anstaltens utemiljö.

Arbetsbeskrivning

Som Servicetekniker inom IT vid VO Stockholm Väst arbetar du huvudsakligen med att upprätthålla och administrera vår lokala IT-struktur, tjänstetelefoni, överordnat larmsystem, CCTV/kamerasystem samt nyckelsystem. Arbetet består av inköp, service och support av systemen gentemot övriga anställda. I din roll utvecklar och förbättrar du rutiner kring hantering av systemen samt ansvarar för service och underhåll. Felsökning och support sker i nära samarbete med anstaltens säkerhets- och fastighetstekniker.

En stor del av arbetet omfattar IT administration, aktivering och ändring av behörigheter till kriminalvårdens olika IT-system. Detta innefattar månadsuppföljningar av behörigheter, årlig revidering av samtliga behörigheter i alla system samt internkontroll av bland annat telefonabonnemang.

I tjänsten ingår även ett övergripande ansvar för verksamhetsställets tjänstebilar avseende service, reperationer samt inrapportering i det administrativa systemet Frida.

I rollen ingår även att genomföra transportuppdrag av klienter.

Kvalifikationer

Du bör ha ett genuint intresse för att arbeta med IT och teknik.

Som person har du ett högt säkerhetstänkande i kombination med stor känsla för service. Arbetet är tidvis självständigt med hög arbetsbelastning och därför är det viktigt att du kan planera och har en inre drivkraft och förmåga till att ta initiativ. Du ser behov och utvecklingsmöjligheter, är mycket bra på att samarbeta och delar gärna med dig av dina kunskaper bland annat i form av att utbilda personalen vid behov.

Krav:
• Fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen
• Kriminalvårdens grundutbildning
• Kriminalvårdens bilförarutbildning
• Flerårig erfarenhet av Kriminalvårdens säkerhetsarbete, gärna i arbetsledande ställning
• Vana att arbeta med låsschema samt IT-administration
• Mycket goda kunskaper i Office-programmen.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift

Meriterande:
• Goda kunskaper i systemverktyget Frida

Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tro på att människan är utvecklingsbar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Anställningen inleds med provanställning 6 månader

Ansökan

Ansök senast: 2019-06-16
Referensnummer: A881540
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Vardagar, måndag - fredag

Kontakt

Kontaktperson

Marcus Bergström
Kriminalvårdsinspektör
08-559 380 14

Fackliga företrädare

Margot Jellinek
SEKO
08-559 380 09

Mikaela Heimer
SACO
08-559 384 66

Mia Keinänen
OFR / ST
08-559 381 08

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då utförs en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning fattas. I dessa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

TILL TOPPEN