Kriminalvården logotyp

IT-tekniker med inriktning på serverdrift

Sektionen för infrastruktur Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen med uppdraget att driva utvecklingen av myndighetens IT-struktur. Avdelningen ansvarar för att långsiktigt säkerställa en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT som uppfyller verksamheternas behov. Våra drygt 200 medarbetare sitter i moderna lokaler och skapar tillsammans de förutsättningar som en modern myndighet kräver.

Tjänsten är placerad inom Sektionen för infrastruktur i gruppen Nät och server, med 14 medarbetare och 4 andra tekniker som jobbar inom området server.

Arbetsbeskrivning

Som IT-tekniker etablerar du god förståelse för verksamhetens behov och månar om att skapa användarvänliga och stabila IT-tjänster. Du kommer att jobba med utveckling och underhåll av vår serverinfrastruktur så som Microsoft server virtualiserad på VMware och XenServer. Infrastrukturen baseras på serverprodukter och mjukvara från HPE.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra, men som själv kan strukturera sitt arbetssätt och driva processer vidare. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. I ditt arbete är du en kunskapsresurs för andra. Du arbetar bra med komplexa frågor genom att analysera och bryta ner problem i mindre beståndsdelar.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen.
• Flerårig erfarenhet av Microsoft server och VMware lösningar.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska
• Engelskkunskaper inom området.
• Goda kunskaper om Microsoft server och VMware lösningar.

Meriterande
• IT-gymnasieutbildning.
• Certifieringar inom Microsoft server och VMware.
• Erfarenhet av XenServer och certifikathantering/PKI.
• Kunskaper inom HPE OneView och VMware vRealize.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2020-10-07
Referensnummer: A974591
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring.

Kontakt

Kontaktperson

Pär-Otto Löfgren
Gruppchef
011- 496 35 05

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Linda Edman
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Jobb som kan intressera dig

Supporttekniker IT-Support

Heltid, IT-avdelningen

Ansök senast: 2020-10-08

Läs mer om tjänsten
TILL TOPPEN