Kriminalvården logotyp

IT-tekniker Active Directory

IT avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet, vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten samt transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen med uppdraget att driva utvecklingen av myndighetens IT-struktur. Avdelningen ansvarar för att långsiktigt säkerställa en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT som uppfyller verksamheternas behov. Våra drygt 200 medarbetare sitter i moderna lokaler och skapar tillsammans de förutsättningar som en modern myndighet kräver.

Tjänsten är placerad i Sektionen för infrastruktur på Kriminalvårdens IT-avdelning. Kriminalvården har startat KRIM:TECH för att fler dömda ska komma tillbaka till samhället och minska risken för återfall i brott. Vi behöver dig som vet hur den digitala utvecklingen kan utveckla Kriminalvården – och få människor att förändra sina liv.

Arbetsbeskrivning

Som IT-tekniker inom området Active Directory ingår du i en driftgrupp som ansvarar för att verksamhetens kärn- och stödsystem fungerar för Kriminalvårdens 12 000 anställda.

I din roll som IT-tekniker inom området Active Directory kommer du jobba bland annat med att underhålla och utveckla befintlig miljö med fokus på Windows server, ansvara för daglig drift av MS Active Directory samt stötta i frågor kopplade till Active Directory. Du kommer även att avhjälpa fel vid incidenter och larm från övervakning och vara representant från IT-infrastruktur mot förvaltningsorganisationen. Du kommer jobba proaktivt med att analysera trender och se till att underliggande IT-infrastruktur är rätt dimensionerad och uppdaterad.
Arbetet är mycket varierande och det finns möjligheter att utvecklas inom rollen och andra områden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra, samtidigt som du själv kan strukturera ditt arbetssätt och driva dina processer vidare. Du arbetar bra med komplexa frågor och problem. I ditt arbete tar du initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du är även en kunskapsresurs för andra då du kontinuerligt underhåller din specialistkunskap.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Fullständig gymnasiekompetens i form av gymnasieexamen eller slutbetyg.
• Flerårig erfarenhet av Microsoft AD.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska kunskaper inom området.
• Goda kunskaper om Microsoft AD.
• Körkort klass B.

Meriterande
• Gymnasieexamen med IT-inriktning, Certifieringar inom Microsoft AD och Exchange.
• Erfarenhet av Microsoft ADCS.
• Erfarenhet av Microsoft Group Policies.
• Erfarenhet av PowerShell.
• Erfarenhet av Microsoft Exchange.
• Erfarenhet från arbete i större komplex IT-miljö.
• Erfarenhet av verktyg för behörighetshantering.
• Erfarenheter av att jobba med ITIL.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-26
Referensnummer: A931931
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Beredskap utanför ordinarie arbetstid ingår i tjänsten.

Kontakt

Kontaktperson

Karin Rindhoff
T.f. Gruppchef Applikationsdrift och övervakning
0728-62 67 61

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Linda Edman
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Jobb som kan intressera dig

IT-tekniker Applikationsdrift

Heltid, IT avdelningen

Ansök senast: 2020-02-26

Läs mer om tjänsten
TILL TOPPEN