Kriminalvården logotyp

IT- Tekniker – nätverk och brandväggar

IT-avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen med uppdraget att driva utvecklingen av myndighetens IT-struktur. Avdelningen ansvarar för att långsiktigt säkerställa en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT som uppfyller verksamheternas behov. Våra drygt 200 medarbetare sitter i moderna lokaler och skapar tillsammans de förutsättningar som en modern myndighet kräver.

Tjänsten är placerad inom sektionen Infrastruktur där vi är ca 50 anställda plus ett antal konsulter och leverantörer. Som IT-tekniker för nätverk och brandväggar kommer du att tillhöra en grupp med ca 15 tekniker inom områdena Nätverk, Server och Citrix. Vi arbetar i tät dialog med grupperna Arbetsplats, Applikationsdrift, första och andra linje support.

Arbetsbeskrivning

Som IT-tekniker inom nätverk och brandväggar ingår du i en driftgrupp som ansvarar för att verksamhetens kärn- och stödsystem fungerar för Kriminalvårdens över 12.000 anställda.
Du kommer jobba med drift och förvaltning av Kriminalvårdens nätverk men även andra arbetsuppgifter kommer ingå i rollen. Arbetet är mycket varierande och det finns möjligheter att utvecklas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra och är utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang. Du har förmågan att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. I ditt arbete är du noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du planerar, organiserar och prioriterar dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen.
• Flerårig erfarenhet av switchar, routrar och brandväggar.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.
• Goda dokumenterade kunskaper om Cisco switchar eller HP switchar och någon brandväggs leverantör.

Meriterande
• Certifieringar inom Cisco switchar, Cisco Nexus, HP switchar, Checkpoint och Cisco Ise.
• Flerårig erfarenhet av Checkpoint och Cisco Ise.
• Erfarenheter av att arbeta med ITIL.
• Engelskakunskaper inom området.
• B-körkort.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping

Ansökan

Ansök senast: 2020-06-04
Referensnummer: A955100
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Pär-Otto Löfgren
Gruppchef
011- 496 35 05

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Linda Edman
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

TILL TOPPEN