Kriminalvården logotyp

Chef för IT Tjänsteleverans

IT avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen med uppdraget att driva utvecklingen av myndighetens ITstruktur. Avdelningen ansvarar för att långsiktigt säkerställa en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT som uppfyller verksamheternas behov. Våra drygt 200 medarbetare sitter i moderna lokaler och skapar tillsammans de förutsättningar som en modern myndighet kräver.

Läs gärna mer om Kriminalvården på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Arbetsbeskrivning

Som chef för gruppen IT Tjänsteleverans får du möjlighet att utvecklas som ledare i en av landets största myndigheter. Du ges möjligheten att jobba i ett samhällsviktigt uppdrag och vara med i myndighetens resa mot en mer digital kriminalvård. Inom ditt ansvarsområde ligger att säkerställa kundperspektivet och ta tillvara på verksamhetens behov av IT-stöd. Du ansvarar för att vårda och utveckla viktiga relationer och säkerställa ITs närvaro i vår verksamhet.

Du leder en grupp som består av förvaltningsledare, tjänsteansvarig och kundansvarig inom våra förvaltningsobjekt. Fokus ligger på att koordinera och samordna de ärenden och behov som kommer in från verksamheten och att säkerställa ett starkt kund- och verksamhetsnära perspektivet på IT-avdelningen. Detta medför närvaro i vår verksamhet och resor ingår i tjänsten.

Som chef har ett helhetsansvar för personal, verksamhet och budget inom ditt ansvarsområde. Du är en förebild som engagerar och tar tillvara medarbetarnas initiativ. Du ansvarar för gruppens arbete med kontinuerliga förbättrings- och förändringsarbeten och är delaktig i att skapa en attraktiv arbetsplats med god arbetsmiljö. Stort fokus ligger på att utveckla personal och skapa tydlighet i arbetssätt och uppdrag. Tillsammans med dina chefskollegor arbetar du i enhetens ledningsgrupp för att planera och följa upp verksamhetens utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är drivande och brinner för att jobba med utveckling av personal och verksamhet. I rollen som ledare är du trygg och stabil. Du har ett strukturerat arbetssätt och sätter igång aktiviteter, skapar engagemang och delaktighet för att uppnå resultat. Då rollen har en stor kontaktyta förutsätter det en god kommunikativ förmåga och att du har lätt för att skapa kontakt och samarbeta med andra. Du har ett strategiskt tänk, ett brett perspektiv på frågor och god förmåga att se vidare konsekvenser för beslut.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Krav
• Akademisk utbildning företrädesvis inom systemvetenskap, högskole- eller civilingenjör alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Erfarenhet som chef från ett operativt och verksamhetsnära ledarskap.
• Erfarenhet från verksamhetsnära uppdrag med koppling till leverans och utveckling av IT-tjänster inom offentlig verksamhet, företrädesvis från kärnverksamhet eller från angränsande aktör till myndighetens kärnverksamhet.
• Kunskap om förändringsledning och verksamhetsutveckling.
• God kunskap om förvaltningsstyrningsmodellen PM3 eller motsvarande.
• God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande
• Dokumenterad utbildning inom chef- eller ledarskap.
• Erfarenhet av att driva förändringsprocesser.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2019-10-24
Referensnummer: A906533
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Håkan Klarin
IT-direktör
011-496 35 21

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Linda Edman
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

TILL TOPPEN