Kriminalvården logotyp

Expert projekt- och förvaltningsstyrning IT

IT avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen. Våra drygt 100 anställda sitter i moderna lokaler och skapar tillsammans de förutsättningar som en modern myndighet kräver. Just nu är vi inne i en expansiv digitaliseringsfas med flera nya projekt på gång. Hos oss får du chansen att jobba och utvecklas på en kreativ avdelning med fokus på innovation och nytänkande.

Läs gärna mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Arbetsbeskrivning

I rollen som ansvarig för projekt- och förvaltningsstyrning IT får du en nyckelroll i en av landets största myndigheter genom att ansvara för utveckling och vidmakthållande av kvalitetssäkringsarbetet avseende projekt- /förvaltnings- och portföljstyrningsarbete inom IT-avdelningen. Som expert driver du utvecklingen av projekt-/förvaltning-/portföljstyrningsprocesserna i tätt samarbete med kollegorna på myndighetens centrala portföljkontor. Du förvaltar och vidareutvecklar metoder och verktyg för att säkerställa god kvalitet och leveranssäkerhet i våra IT-projekt.

Du stöttar såväl avdelningens projekt-/förvaltningsledare som chefer i frågor rörande t ex portföljstyrning, förvaltningsarbete enligt PM3, stöd till styrgrupper samt planering och uppföljning av leveranser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som naturligt tar lead och brinner för att jobba med utveckling av kollegor och organisation. Du har flerårig erfarenhet av arbete som verksamhetsutvecklare/motsvarande med specialistkompetens inom projekt-, förvaltnings- och portföljstyrning där kunskap om PPS eller motsvarande projektstyrningsmodell samt PM3 som förvaltningsmodell förvärvats. Du är van att driva och trivs i roll som förändringsledare i större organisationer. Du har en relevant utbildning inom IT.

Meriterande:
• Akademisk utbildning eller examen inom t.ex. systemvetenskap, högskole- eller civilingenjör.
• Certifiering inom projektledning (IPMA/PMI) eller förvaltningsledning.
• Certifierad förvaltningsledare.
• Certifierad ITIL Foundation.
• Arbete inom större organisation och gärna offentlig verksamhet.
• Kunskap och erfarenhet av förvaltningsstyrning enligt förvaltningsmodellen PM3.
• Kunskap och erfarenhet om arbete/styrning enligt ITIL ramverket.
• Erfarenhet av att stötta projekt- och förvaltningsledare samt att utveckla styrgrupper.
• Kunskap om systemutvecklingsmetodik/agila metoder såsom t.ex. Safe.

Vi förutsätter att du är van att arbeta under stort eget ansvar och vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna. Som person är du strukturerad, initiativtagande och resultatorienterad. Du sätter igång aktiviteter och skapar engagemang och delaktighet för att uppnå resultat. Då rollen har en stor kontaktyta både internt på IT-avdelningen och mot andra avdelningar förutsätter det en god kommunikativförmåga och att du har lätt för att skapa kontakt och samarbeta med andra. Du har ett strategiskt tänk, ett brett perspektiv på frågor och god förmåga att se vidare konsekvenser för beslut. Du har goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som skrift.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-21
Referensnummer: A891867
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Johan Wärn
Tf chef Leveransstöd
011-496 30 70

Anna Landén
Enhetschef
072-714 06 23

Fackliga företrädare

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Mikaela Damsten
Saco-S
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Jobb som kan intressera dig

Projektledare inom IT och verksamhetsutveckling

Heltid, IT avdelningen

Ansök senast: 2019-08-21

Läs mer om tjänsten
TILL TOPPEN