Kriminalvården logotyp

Chef IT Arkitektur och Verksamhetsutveckling

IT avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen med uppdraget att driva utvecklingen av myndighetens IT-struktur. Avdelningen ansvarar för att långsiktigt säkerställa en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT som uppfyller verksamheternas behov. Våra drygt 200 medarbetare sitter i moderna lokaler och skapar tillsammans de förutsättningar som en modern myndighet kräver.

Läs gärna mer om Kriminalvården på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Arbetsbeskrivning

Som chef för gruppen IT Arkitektur och Verksamhetsutveckling får du möjlighet att utvecklas som ledare i en av landets största myndigheter. Du ges möjligheten att jobba i ett samhällsviktigt uppdrag och vara med i myndighetens resa mot en mer digital kriminalvård. Inom ditt ansvarsområde ligger t ex utveckling och samordning av myndighetens IT-arkitektur och IT-säkerhet, resursförsörjning av arkitekter och processledare samt övergripande ansvar för avdelningens kvalitetsledningssystem. Gruppen har ett tätt samarbete med övriga funktioner inom avdelningen såväl som myndighetens verksamhetsområden och centrala funktioner som t ex informationssäkerhetsorganisationen.

Som chef har du ett helhetsansvar för personal, verksamhet och budget inom ditt ansvarsområde. Du är en förebild som engagerar och tar tillvara medarbetarnas initiativ. Du ansvarar för gruppens arbete med kontinuerliga förbättrings- och förändringsarbeten och är delaktig i att skapa en attraktiv arbetsplats med god arbetsmiljö. Stort fokus ligger på att utveckla personal och skapa tydlighet i arbetssätt och uppdrag. Tillsammans med dina chefskollegor arbetar du i ledningsgrupp för att planera och följa upp verksamhetens utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är drivande och brinner för att jobba med utveckling av personal och verksamhet. Du har flerårig erfarenhet som ledare inom IT, tex genom arbete som projektledare, lösningsarkitekt, processledare, förvaltningsledare eller i chefstjänst. Du har god kunskap om ITIL och erfarenhet av att arbeta enligt agila arbetsmetoder. Du har en akademisk utbildning, företrädesvis inom systemvetenskap, högskole- eller civilingenjör alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och i rollen som ledare är du trygg och stabil. Du har ett strukturerat arbetssätt och sätter igång aktiviteter, skapar engagemang och delaktighet för att uppnå resultat. Då rollen har en stor kontaktyta förutsätter det en god kommunikativförmåga och att du har lätt för att skapa kontakt och samarbeta med andra. Du har ett strategiskt tänk, ett brett perspektiv på frågor och god förmåga att se vidare konsekvenser för beslut. Du har goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som skrift.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar och du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Meriterande:
• Dokumenterad utbildning inom chef- eller ledarskap.
• Certifiering inom process- och verksamhetsutveckling, arkitektur och ITIL.
• Chefserfarenhet.
• Erfarenhet av arbete inom myndighet eller offentlig verksamhet.
• Erfarenhet av att fungera som mentor till andra experter.
• Erfarenhet av utveckling av arbetssätt kring IT-arkitekturarbete och/eller processledning.
• Kunskap om förvaltningsstyrning.
• Kunskap om projektstyrning.
• Kunskap om förändringsledning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-21
Referensnummer: A891776
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Anna Landén
Enhetschef
072-714 06 23

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Mikaela Damsten
Saco-S
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Jobb som kan intressera dig

Chef IT Leveransstöd

Heltid, IT avdelningen

Ansök senast: 2019-08-21

Läs mer om tjänsten
TILL TOPPEN