Kriminalvården logotyp

Applikationsansvarig inom ALM

IT avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet, vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten samt transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen med uppdraget att driva utvecklingen av myndighetens IT-struktur. Avdelningen ansvarar för att långsiktigt säkerställa en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT som uppfyller verksamheternas behov. Våra drygt 200 medarbetare sitter i moderna lokaler och skapar tillsammans de förutsättningar som en modern myndighet kräver.

Tjänsten är placerad på IT-avdelningen i Gruppen för Applikationsplattformar och egenutveckling. Gruppen arbetar med utveckling i Microsoft miljöer och huvuduppdraget är att digitalisera kriminalvården. Viktigt är att du är en person som trivs med utmaningar, är social och vill vara del av kriminalvårdens digitalisering.

Arbetsbeskrivning

Gruppen för Applikationsplattformar och egenutveckling ansvarar för ett antal plattformar som är egenutvecklade eller standardlösningar. I detta ingår plattformarnas applikationslivscykelhantering samt att vara länken mellan våra utvecklingsteam och infrastruktur.

I rollen som applikationsansvarig inom Kriminalvården arbetar du i agila team där fokus är att leverera nytta till våra kärn- och stödverksamheter. Du kommer jobba som en länk i vår variant av DevOps. Vi förväntar oss att du har gedigen kunskap och erfarenhet inom .Net, C#, gärna Angular 2.x samt erfarenhet av TFS och VS 2019. Du kommer vara en del av ett team där ni gemensamt ansvarar för våra olika plattformar. Teamets uppgift är att stödja utvecklingsteamen med er kompetens inom plattformar och teknik. Din befattning kommer att vara systemutvecklare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra, men som själv strukturerar ditt arbetssätt för att driva processer vidare. Du har lätt för att anpassa dig efter förändrade omständigheter. I arbetet tar du initiativ, sätter igång aktiviteter och arbetar mot satta mål. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Akademisk examen, såsom systemveterare, högskoleingenjör, civilingenjör eller liknande, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer som relevant.
• Relevant arbetslivserfarenhet inom utveckling och/eller applikationslivscykelhantering de senaste 3 åren eller en relevant examen som är avklarad senast 1 år sedan.
• Kunskap om SQL.
• Kunskap om .net och C#.
• Kunskap om agilt arbete.
• Förståelse inom applikationslivscykelhantering.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande
• Erfarenhet av microsofts utvecklingsverktyg (t ex VS, TFS).
• Kunskap inom ITIL och PM3.
• Certifieringar inom SQL eller C#.
• Teknisk kompetens inom IT.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-28
Referensnummer: A932735
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Arbete utanför dagtid kan förekomma då installation och uppgradering ska genomföras.

Kontakt

Kontaktperson

Niklas Aapola
Gruppchef
0728-626891
Niklas.Aapola@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Linda Edman
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Provanställning kan komma att tillämpas. Det kan vara aktuellt med kunskapstest av utvalda sökande till tjänsten.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Jobb som kan intressera dig

Applikationsansvarig ekonomi

Heltid, IT avdelningen

Ansök senast: 2020-02-25

Läs mer om tjänsten

Senior applikationsansvarig inom ALM

Heltid, IT avdelningen

Ansök senast: 2020-02-28

Läs mer om tjänsten

Systemutvecklare till Gruppen för KVR-utveckling

Heltid, IT avdelningen

Ansök senast: 2020-02-27

Läs mer om tjänsten
TILL TOPPEN