Kriminalvården logotyp

Applikationsansvarig ekonomi

IT avdelningen Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet, vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten samt transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen med uppdraget att driva utvecklingen av myndighetens IT-struktur. Avdelningen ansvarar för att långsiktigt säkerställa en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT som uppfyller verksamheternas behov. Våra drygt 200 medarbetare sitter i moderna lokaler och skapar tillsammans de förutsättningar som en modern myndighet kräver.

Arbetsbeskrivning

Som applikationsansvarig kommer du ingå i ett team med applikationsansvariga där vi förvaltar Kriminalvårdens standardapplikationer. Målet för rollen är att leda och ansvara för förvaltning och vidareutveckling av en portfölj av applikationer inom respektive ansvarsområde. I ditt ansvar ingår planera och leda uppgraderingar av applikationer, kravarbete och konsultbeställningar vid vidareutveckling, ansvara för leverantörskontakter och omvärldsbevakning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra och som är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du fokuserar på resultat och leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Vidare har du mod att agera efter sin egen övertygelse.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Akademisk utbildning som systemvetare, civilingenjör eller motsvarande alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Flerårig erfarenhet av förvaltning och utveckling av applikationer inom ekonomiområdet.
• God kunskap inom ekonomiprocesser och ekonomisystem.
• God kunskap inom PM3.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande
• Erfarenhet av e-handel inom offentlig sektor.
• Erfarenhet av införandeprojekt av nya applikationer inom ekonomiområdet.
• God kunskap inom testledning.
• God kunskap inom projektledning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort Norrköping.

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-25
Referensnummer: A931205
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Mats Gårdman
Gruppchef
0722-171908

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Linda Edman
Saco-s
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Jobb som kan intressera dig

Applikationsansvarig inom ALM

Heltid, IT avdelningen

Ansök senast: 2020-02-28

Läs mer om tjänsten

Senior applikationsansvarig inom ALM

Heltid, IT avdelningen

Ansök senast: 2020-02-28

Läs mer om tjänsten

Systemutvecklare till Gruppen för KVR-utveckling

Heltid, IT avdelningen

Ansök senast: 2020-02-27

Läs mer om tjänsten
TILL TOPPEN